06.09.2015

Lørdagskveld på Blåfjellenden.

Mange kjekke folk og god stemning.


Det er ikke ofte jeg tilbringer lørdagskvelden på Blåfjellenden. Denne uka ble det anledning til å ta en kjapp tur inn på lørdag og ut på søndag - nesten som i gamle dager.

Med god værmelding, ville det bli en del folk. Jeg hadde fått beskjed om at det ville komme en god gjeng fra Flørli. De ville være 10-11 stykker.

Det var i tillegg lagt inn bestilling på alle sengene - det vil si 12 plasser. Nå viste det seg at de som hadde bestilt sengene var til sammen 19 - fedre med småunger. Et helt følge.

Og de var på plass da jeg kom til hytta. Selvsagt var ungene - som var i alder 5 til 8 år - trette da de kom fram, men ikke lenge etter var det fullt liv i hele gjengen. 8-10 unger gjør mye av seg.

I tillegg til disse var det også andre på tur. Jeg gikk forbi et par på veien innover, og det kom folk fra Sandvatn. Det var også to kjekke jenter som hadde kommet på fredag og ble værende til søndag.

Alt i alt en god del gjester - over 40 til sammen.

Med så mange besøkende er det alltid en liten utfordring å plassere folk. Denne gangen fikk den store gjengen med fedre og unger stor sett ha hovedhytta for seg selv, mens vi andre klemte oss inn på annekset.

Det virket litt greiere for alle parter slik.

De aller fleste heiefolk er innstilt på å ordne det meste til det beste.

På annekset med over 20 gjester blir det litt venting på både kokemulighet og spiseplass. Alt ordner seg selvsagt, men det tar muligens litt mer tid enn planlagt.

Gjengen fra Flørli okkuperte den store hemsen på annekset. Her er det plass til 10-11 stykk. To stykke valgte likevel å sove ute på terrassen. Det gir bedre plass til resten. Sovepose og en dyne sikret nattesøvnen for de som sov utendørs.

Det ble en hyggelig kveld med mye drøs og fortellinger. Det er kjekt å treffe nye mennesker - alle har en historie, og denne gangen var det svært forskjellige historier vi fikk fortalt.

Det ble en usedvanlig tidlig morgen. Alt i 7 tiden var de første i gang med frokost. Omtrent klokka 10 var alle ute av hyttene, og jeg kunne ta en liten runde for å sjekke om alt var i orden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar