04.09.2015

Svithun skole på Blåfjellenden.

Kjekke og greie elver - og lærere.


Det er ikke så ofte jeg har vært på hytta samtidig med skoleklasser. Denne gangen klaffet det helt.

Og for å begynne forfra, så var hytta i god stand da vi ankom. Det var en klasse fra Svithun som hadde overnattet og gjort rent før de satte kursen over heia til Sandvatn.

Rydding og rengjøring sto til en sterk “meget godt”. Det er ikke alltid jeg kan si det samme etter skolebesøk. Bra gjort.

Nå var ikke den gjengen som kom fra Sandvatn og byttet plass med de som gikk, noe mindre bra. De gikk på rengjøringen og ryddingen med liv og lyst.

For oss gamle, født i første halvpart av forrige århundre, som fikk en nok så brutal start i arbeidslivet med beskjed om å feie og gjøre rent. “kosten står der”…, så blir det litt morsom når en elev som bare så vidt har dyttet på kosten rundt gulvet, utbryter: “nå har jeg gjort min del.”

Men rent ble det.

Selvsagt var det kaos en stund. 25 sekker, jakker og andre plagg samt 50 sko, tar plass.

Det tok seg pent inn, og klokka 10 - presis - sto alle klar til å ta fatt på turen tilbake til Blåfjellenden og etterlengtet dusj eller nettbrett. Uvisst hva som har høyest prioritet.

Ved ankomst ble det grei fordeling. Elever på annekset. Vi andre fikk ha hovedhytta for oss selv. Og der merket vi ikke mye til hordene i den andre hytta….

For å fastslå fakta: det er mulig å få til en grei overnatting for 25 stk. på annekset.

Elevene skulle også lære seg friluftsferdigheter. Det betød middag på primus. En del kreative matretter kom muligens på en tallerken for første gang. Uten at noen tilsynelatende gikk sultne til sengs.

Ungdommen klarer seg den.

Dette var kjekt. Takk for besøket og velkommen tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar