05.06.2018

Blåfjellenden - nypusset og fin.

Hyggelige folk - og mange kjekke jenter på dagstur

Det er kjekt å være på Blåfjellenden og noe av det som er ekstra kjekt er å treffe folk.
Folk er oftest hyggelige, og fjellfolk er ekstra hyggelige. Og på Blåfjellenden treffer jeg de ekstra hyggelig....

Hyggelige folk er likevel forskjellige. De har forskjellig syn på enkelte ting og i hvert fall forskjellig oppvekst og erfaring. Ikke minst, jeg treffer folk fra de fleste yrkene. Alle har noe interessant å fortelle.
Fredag til lørdag, tidlig i juni, pleier det ikke å være andre enn meg på hytta. Med finvær i mange uker og tidlig snøsmelting så har flere tatt ut på tur.

På vei innover var det ikke folk. Ikke spor av folk en gang. Og jeg ble alene på hytta til nesten 9. Først kom det en kar ruslende fra Hunnedalen. Han så ikke spesielt svett ut, men hadde gått turen på omtrent to timer. Med sekken han hadde, var det godt gjort.

Far og to sønner kom litt senere.
Sent fredag kom det opp tre tyskere. Jeg fikk bare så vidt hilset på karene lørdagsmorgen da de startet på returen ned Fidjadalen.

Lørdag ble det jobbing, men ganske snart begynte det å sige folk forbi. Noen kom opp Fidjadalen, andre skulle ned. Et par satte seg på terassen og vi faant fort felles kjente. De var på dagstur fra Hunnedalen til Eikeskog.
Plutselig dukket det opp en hel gjeng jenter på rundt 13 år. Sammen med ledere. Det var et håndball-lag fra Hundvåg som var ute på treningstur. De hadde brukt 2 1/2 time inn. Det er bra fart.
Jentene ble værende en stund, og de fleste tok ned til elva for å bade. Det ble antakelig en kald dukkert.
Ut på ettermiddagen dukket det opp fire stykke som ville ligge på hytta. På vei tilbake over heia mot Hunnedalen møtte jeg et par ved vaet. I lave sko. De kom likevel greit over.
Sommersesongen er i gang, selv om vi bare er helt i begynnelsen av juni. Det er likevel ikke mange på tur, selv om været er skikkelig bra, og snøen nesten er borte.
Hytta fremstår i hvert fall skikkelig bra, med støv og spindelvev bort, og med rene vinduer. Alt ligger til rette for et hyggelig opphold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar