10.06.2018

Fra Hunnedalen til Blåfjellenden

Fortsatt sommer og sol.

Så langt har denne sesongen vært skikkelig bra. Snøen forsvant i ekspressfart og det ble tidlig barmark innover. Nå er det fortsatt et par fenner, men det pleier det å være - av og til så sent som til ute i august.

Det har vært folk på Blåfjellenden, men ikke mange. Så tidlig som i begynnelsen av juni er det vanligvis ikke mange som tar på tur. Dette året har jeg møtt en del teltere.
Telt er tungt, spesielt når de likevel tar inn på hytta for å komme vekk fra knotten.

På veien innover mot hytta møtte jeg en jente med stor sekk - og hund. Det var meningen å ligge i telt. Knotten ville det annerledes.

Litt ut på daggen - etter arbeidstid - kom det to karer springende til Blåfjelelnden. De var på vei mot Eikeskog. Bare en liten kveldtur på tre fire timer. Det er blitt mer og mer vanlig med stiløping. Og det går jo fort. Nå ser ikke jeg så mye på naturen, men de som springer må få ennå mindre tid til å se seg rundt.
Torsdag til fredag, er det oftest god plass på hytta. Ingen trenger å bestille plass. Denne kvelden hadde jeg regnet med å bli alene, men det kom en kar. Vi ble to stykker.

Værmessig har sesongen startet både tidlig og bra. Med de forholdene vi har hatt i slutten av mai og begynnelsen av juni burde langt flere ha benyttet anledningen til en fjelltur. I følge "YR" kan det virke som om "sommeren" tar en pause - fjellturen burde være gjennomført.
en del har benyttet været, langt flere enn i 2015 da sommersesongen først startet i midten av juni...

For egen del har jeg opplevd noen ganske fantastiske morgener på Blåfjellenden. sol, lite vind og sommertemperatur. Helst i overkant varmt opp bakkene. Det har vært skikkelig fint å spise frokost og samtidig kunne se nedover Fidjadalen.

Fredags morgen var intet unntak - fint vær blikk stille og fortsatt varmt. Det var bare 8 grader om natten, men temperaturen steg raskt med sola.
Selv bekker og elver er mindre enn før. Det tyder på at omtrent all snøen fra i vinter er vekk. Vaet øverst i bakken var helt greit å komme over, selv med lave sko. Og snøfennene, som tross alt fortsatt ligger enkelte steder, er flate og fine å krysse.

Ut fra bestillingssystemet kan det se ut som det blir mer folksomt på Blåfjellenden fremover. Nå kan det bare bestilles 14 sengeplasser (inklusive , de to i hunderommet). Hytta har gor plass til 50 stykker, men da på madrass på hemsene.
For egen del håper jeg det kommer mye folk fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar