17.06.2018

Kjekke folk på tur til Blåfjellenden.

Den vanlige sommeren er tilbake.

Torsdagens ekstremværvarsel hadde ikke fått folk til å utsette fjellturen, men det hadde fått folk til å ligge værfast på hyttene.

På veien inn til hytta, i toppen av Oleskaret,  møtte vi en jente som hadde gått fra Sandvatn til Blåfjellenden denne dagen og nå mot Hunnedalen.  Det var meningen at hun skulle hatt en overnatting på Blåfjellenden, men ble liggende værfast på Sandvaten.

Det hadde  blåst....
I tillegg møtte vi et canadisk par som hadde ligget værfast på Langavatn. Det hadde opplevd at vinden tok så hardt at hele hytta ristet.

Fredag til lørdag var det bare velstand for oss på veien innover. Nesten ikke vind og opphold med noen solglimt.
Stavanger Turistforening hadde satt opp en tur til Blåfjellenden mandag til onsdag. Ved vaet øverst i bakken traff vi en gjeng på tur. Det var turistforeningen som hadde lagt om på planene og tatt turen som en dagstur - frem og tilbake til Blåfjellenden.

En av turdeltakerne var kjent, og vi fikk en prat før de fortsatte mot Hunnedalen.
Nede på hytta var det å få varme i ovnen. Med 10 grader inne,og svette klær ble det fort kaldt, selv om vi skiftet til tørt.

Det kom i alt 10 stykker til hytta den kvelden. 4 hadde bestilt senger, og fire tok inn på annekset hvor de fikk to-manns rommene.
For oss seks i gamlehytta, ble det en koselig kveld med prat og historier.

Det skulle komme en gjeng fra Fjellsportgruppe mot Hunnedalen på lørdagen. De ville ligge i telt ved Fidjavannet og gå til Mån på søndagen. To jenter kom inn på fredagen og ville være med denne gjengen mot Mån.

Det ble som vanlig en omgang med kost og fille før vi kunne ta ut mot Hunnedalen på lørdagsmorgenen.
Vi møtte en hel gjeng rett etter start mot Hunnedalen. Det var en gjeng som skulle til Mån i løpet av en lang dagstur. Vi traff også gjengen fra Turistforeningen. 5 stykker med store sekker og godt humør.

Vi møtte bare en familie på vei inn mot hytta for å overnatte til søndag. Det betyr ikke at det blir få folk som overnatter, det kan komme besøkende fra andre hytter, og det kommer ofte en del folk fra Flørli og Mån.
Sommer sesongen er uansett godt i gang. Det hadde vært mange forrige helg, og hyttene hadde ikke stått tomme i uka. Fortsetter sesongen som den har begynt kan det bli et godt totalbesøk i 2018.

For egen del håper jeg det blir mange flere turer innover til Blåfjellenden i 2018. Det er kjekt å treffe nye fjellfolk og alltid koselig å igjen få snakke med gamle kjente. Jeg har fortsatt kokmalt kaffe nok til å server til de som vil ha.
Blåfjellenden er i hvert fall en plass jeg personlig trives.

4 kommentarer:

 1. Koseligt å lese om folk du møter og deres aktiviteter på tur ������

  SvarSlett
  Svar
  1. Av en eller annen grunn møter jeg bare kjekke folk i heia.

   Slett
 2. Thank for fabulous Trip,I never forget of yours Attention and Love to norwegian Nature.Come to Hight Tatra at Slowakia and I show you what interesting is here.
  I wish you all the best.Maria
  SvarSlett