28.07.2019

Varm kveld og tropenatt på Blåfjellenden.


Flott vær og kjekke folk på hytta.

Alt oppe i bakkene mot Svartedalen traff vi folk. Det var en familie som hadde overnattet på hytta og som var på vei mot Sandvatn. De hadde hatt et flott opphold og så fram til flere dager i fjellet.

På hytta var det varmt – skikkelig varmt. Opp med alle dører og vinduer for å slippe inn en noe mer kjølig luft – bare 27-28 grader.
Bestyrerinne og jeg hadde startet fra Sandvatn tidlig. Vi var på vei mot Blåfjellenden før klokka var ni. Det betød at vi også kom tidlig til fram. Til tom hytte...

Ingen på hytta var ikke det samme som at det ikke var folk i heia. Det kom gjenger og par som ville ligge ute. Noen i telt andre i hengekøye. Noen ville videre nedover Fidjadalen, andre tilbake samme vei som de kom . Mot Hunnedalen.
Et par, ikke fra området, hadde planlagt en tur innover i heia.  8-9 kilometer til Blåfjellenden ville bare være starten. De få kilometerne inn viste seg å være tøffe nok, med mange høydemeter og uryddig sti. Det ble leir på andre siden av Leitesånå og retur dagen etter.

Etter hvert kom det folk som skulle ligge over. Et par gjenger med ungdom, hadde sjekket bestillingen og mente det ikke var noen bestillinger på Blåfjellenden for den natten. De tok inn på rommene i gamle hytta.
Jeg forstår egentlig hvordan bestillings-siden kan misforstås. Det står «Ingen reservasjoner», men i «bildet» under er Rom 1 med fire senger og rom 2 med 2 senger bestilt. Det viser med andre ord ikke hva som er bestilt, bare hva som er igjen.
Tilgjengelige

Reserverte rom

Ingen reservasjoner
Velg rom eller senger blant det som er tilgjengelig.EN

Akomst: 29. juli 2019

     

Avreise: 2. august 2019

Det kom en belgisk familie med to ganske små unger sent på kvelden. De hadde bestilt et av rommene, men da bestillingen går ut etter 7, var rommet opptatt. De fikk en hems på annekset for seg selv, og var fornøyd med det.

Vi ble tilsammen 26 stykker på hyttene natt til lørdag. Langt fra fullt, men folk på de fleste rommene. Så langt har sesongen (og været) vært god, med mer besøk enn forrige år.

For egen del ble det gjort noen småting, som vanlig mest rydding og renhold. Bestyrerinnen tok en omgang på annekset, som igjen fremstår i god «stand», klar til å ta i mot nye gjester.
Jeg er ikke helt sikker på om det virkelig var «tropenatt» på Blåfjellenden. Det var i hvert fall over 20 grader klokka 11, og da jeg var ute i tre-tiden, var det fortsatt så vidt over 20 grader. På morgenen var det litt vind, men selv da lå temperaturen på over 20 grader.
En varm natt, men en nydelig morgen. De fleste gjestene kom seg avgårde tidlig. Vi ble igjen for en siste sjekk og for å vaske gulv. Da vi forlot hyttene i tretiden var begge hytten klar til nye gjester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar