09.09.2023

Flott vær og flotte folk på vei mot Blåfjellenden.

Septemberhelg med godt besøk.

Det var lett å se at værmeldingen betyr mye for besøket på Blåfjellenden. Denne helga var omtrent alt som kan bestilles bestilt. Både natt til lørdag og natt til søndag,

Nå har helger med godt vær tidlig i september alltid betydd godt besøk, i tidligere tider ikke bare fullt hus, men mer stinn brakke, med over 50 besøkende bare på den gamle hytta. Heldigvis er dette ikke tilfelle nå, med 50 sengeplasser på begge hyttene, og med god plass til flere – om det knipere.

Det er bare mulig å bestille 29 plasser (av totalt 50) på begge hyttene, og siden mange tror det er fullt når alt er bestilt, blir det sjeldent trangt om plassen, selv ikke på en virkelig flott dag i begynnelsen av september.

Som pensjonist er det mulig å velge dager det er litt mindre folk, og like flott vær, Vi valgte denne gang å gå innover på torsdag og tilbake på fredag. Den natta var det ingen bestillinger, og vi regnet med å bli alene, men ut på kvelden kom det et tysk par vandrende fra Flørli og som skulle til Sandvatn dagen etter.

Denne uka var det ikke mye som jeg hadde planer om å gjøre på hyttene – uten om det vanlige som å rydde og vaske. Jeg var først og fremst inne for å sjekke om lyset på annekset virkelig var i orden, og så var planen å male en rød pil et stykke oppe i bakken mot Hunnedalen.

Det var virkelig kjekt å kunne sjekke at lyset virkelig kom på da jeg ankom annekset ut på torsdag. Endelig var et mulig å lage mat etter at det er blitt mørkt i skikkelig lys. Det kom i orden til høstmørke kvelder.

Det er jo ikke store jobben å male en rød pil, men det betyr å finne fram kost og maling og få det opp i bakken til der mange har gått feil, slik at det har blitt sti rett ut i myra. Til venstre (oppover) for steinen bærer det like ut i myra, til høyre går stien litt opp i siden og bratt videre. Jeg håper det blir færre som går feil nettopp her i fremtiden.

Med mange bestillinger ventet jeg å treffe folk da vi vandret mot Hunnedalen på fredag. Det kom en mann i mot alt øverst i bakken. Han hadde med en liten hund, og hadde bestilt plass på hunderommet.

Vi tok videre i det flotte været og regnet med å treffe flere folk på veien over heia. Først helt ende ved Fossebekken kom det flere i mot. En familie på fem, tre unger og den minste satt i en bæremeis på moras rygg. Det gikk ikke fort med ungene, men de hadde startet så pass tidlig at de ville komme frem ut på ettermiddagen.

Like etter kom det to jenter gående. Slik jeg forsto det, så hadde de med utstyr for å ligge ute i sekkene. De var i hvert fall stor nok til det. Planen var å gå Fidjadalen dagen etter, og eventuelt ligge ute en natt. Jentene bar i hvertfall tungt.

Nesten nede ved veien kom en stor gjeng vandrende Dette var folk som hadde vært på hytta tidligere på året og jobbet, og var nå på tur og ikke jobbetur. De var 8 stykker og hadde bestilt to rom på den gamle hytta. 

Det minnet litt om gamle dager da det ofte kom ganske store gjenger fra samme arbeidsplass til hytta og hytta kunne bli ganske full etter hvert. De fikk antakelig en skikkelig flott tur innover. Været var det aller beste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar