31.07.2015

Store og små besøkende og noen midt i mellom.

Og en liten oppdatering på forholdene.


Denne uka ble det igjen anledning til en tur innover tirsdag til torsdag.

Forrige uke var det flere enn oss på hytta natt til onsdag, og nesten ingen neste natt. Denne uka var det nesten ingen på natt til onsdag, men til gjengjeld mange hyggelige folk natt til torsdag.

Tirsdagskveld kom det bare to tyske menn. De hadde ligget i telt i Fidjadalen, brukt mange timer på turen opp, og mente de trengte en natt på hytte.

Jeg var bare så vidt ferdig med å spise lunch på onsdagen da de første gjesten kom den dagen. De hadde gått fra Hunnedalen og kunne hilse fra broderen som gikk motsatt vei.

Ikke lenge etter kom det et helt følge. Far og sønn på 14 + en hel del jenter. Alle rundt 17. De hadde vært på selvbetjente hytter før, og fant seg fort til rette. Det ble liv i hytta med 5 ungdommer.
Her var det far og sønn som hadde håndlaget og ansvaret for å vaske opp.

Jentene instalerte seg i sofakroken, og spilte kort. Det må selvsagt være "amerikaneren"...

Litt senere kom far og mor med to små flotte jenter. Også disse hadde startet i Hunnedalen, og brukt tid innover, men alle var så avgjort i god form da de kom fram til Blåfjellenden.

Familien hadde bestilt sengeplasser, og med fire i følget fikk de da selvsagt eget rom.

Alle disse ville til Sandvatn dagen etter. Og, som bestilt kom det en hel gjeng fra Sandvatn. Disse folkene var hjemmehørende i Mandal, og hadde tatt ferieturen til våre trakter.

De kunne fortelle at det fortsatt var mye snø i nordhellingene, og at fenne lett kunne rennes ned. De hadde gått en hel del på snø.

Denne gjengen tok inn på annekset, og her ble det også folk på alle rommene etter hvert. Det kom en enslig hollandsk jente fra Flørli, og et turvandt på som dagen etter ville mot Langavatn og Kjerrag.

Jenta som kom fra Flørli, kunne fortelle at det fortsatt var en bratt fonn i skråningen inn forbi øvre Flørvatn og tjernet lengre inne.

Det er en del som bestiller plass. Det virker som familier med små barne er flinke til å bestille, og det er vel også disse som har mest nytte av systemet.

Familier med små barn bruker lang tid inn, og da er det greit at “sprekingene” ikke har tatt alle sengene.

Ikke alle er helt klar over systemet. Det må tas med en kopi av bestillingen, det gjelder å være på hytta før klokka 19:00 og det er bare medlemmer som kan bestille (men det kan også bestilles for ikke-medlemmer.)

Sist men ikke minst: bestillingen gjelder seng, ikke rom.

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer:

 1. Du vant, mister. Du er best på Blåfjellenden - Mån. For et krøkkete terreng det er ned der! Åååe, men jeg fikk en fin tur i alle fall. Merkingen var også god, og nå leser jeg at det er nymalt og nyfikset. Toppers.

  Ha en fortsatt fin sensommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er nesten sikker på at du var minst like rask som meg, men muligens ikke oppover.
   Det var uansett kjekt å treffes. (Jeg har også lagt inn en liten kommentar i min andre blogg:
   Johnsens turlogg. Håper du synes det er greit.)

   Slett