03.07.2021

Feriefolk på Blåfjellenden

Hyttevakt og andre kjekke folk på hytta.

Som tilsyn på Blåfjellenden er det alltid noe som burde være ordnet – for lenge siden. Denne gangen ville jeg igjen forøke å få lyst til å virke på annekset. Det har ikke vært lys i hytta på noen måneder, og broderen mente det måtte være sikringen. Nå hadde jeg forsøkt å finne «sikringen», uten å lykkes, men kanskje broderen....

Vi pakket sekkene og tok med en del forskjellige sikringer. Sånn for sikkerhets skyld. Noe unødvendig, for broderen fant heller ingen sikring.

Nå var vi så heldige at hyttevakten denne uka også kunne være med på å få orden på lyset. Han mente det (og det viste displayet..) at det ville hjelpe å lade batteriet.

Vi fant fram aggregatet og forøkte å få dette i gang. Her var bensinslangen ødelagt. Som for noen år siden. Det ble ikke lys på annekset denne uka heller. Vi får forsøke flere ganger.

På vei innover mot hytta kom det tre jenter og to mødre i mot. De hadde vært på hytta, og hadde hatt et flott opphold. Det er jo sommer, og bading hadde stått på programmet.

På vei nedover bakken mot Blåfjellenden gikk vi forbi to andre jenter. Litt større – nesten voksne. De ville snakke engelsk, men de viste seg å være fra Tyskland.

På våren og forsommeren har det tidligere alltid vært ganske mange utlendinger. Stor sett fra Danmark, Tyskland Nederland eller Storbritania. I år mangler disse. Til gjengjeld er det noe mer «lokale» folk på tur.

Inne på hytta ble vi godt mottatt av hyttevakten. Han hadde besøk. En spansk jente hadde gått over heia fra Flørli – og skulle samme vei tilbake.

Hyttevakten hadde også god kontroll på hvilke rom som var bestilt og hvor mange som ville komme. To jenter hadde tatt turen over heia fra Hunnedalen, etter å ha betalt for oppholdet via betalingsappen.


Den er ikke ikke knyttet til bestillings-systemet så jenten kom egentlig uanmeldt. Nå var ikke det noe problem denne gangen. Vi var ikke så mange på hyttene at det ble flere enn det som kunne bestilles.

Det er mange i Stavanger Turistforening som gjerne vil gjøre en innsats. Og foreningen trenger hjelp til mange ting. På Blåfjellenden er det frivillige som på dugnad gjerne vil være hyttevakter-

De neste tre ukene vil det derfor være folk som tar i mot og viser til rette gjestene som kommer til hytta. Det håper jeg de fleste vil synes er greit.

Blåfjellenden står klar til å ta i mot flere sommergjester. Det er enklere og ikke minst lettere å ta inn på hyttene enn å pakke ned telt og sovepose.

Jeg treffer alltid mange andre kjekke folk på hytta, og det er faktisk en av grunnene til at jeg tar turen så pass ofte. Det er virkelig hyggelig å snakke med nye folk.

Sommeren går fort, og vil du til fjells – til Blåfjellenden – så er det bare å bestille plass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar