13.06.2022

En våt helg på Blåfjellenden.

Langt fra fullt, men godt besøk så tidlig i sesongen.

Yr har ikke alltid rett. Denne gang bommet Yr ganske ettertrykkelig. De meldte opphold og gode forhold på fredagen, og sol og sommer på lørdagen. Begge deler var feil.

Fredag innover ble en våt tur, og lørdag var det regn stor sett hele dagen. Det er ikke ofte Yr bommer så totalt. På morgenen lørdag kom det hva jeg vil kalle slagregn. Skikkelig tunge regnbyger.

Med god værmelding var det en del som ville til hytta. Alt på vei innover fredag var det spor i stien innover. Jeg var litt usikker på om det var folk som skulle til hytta, eller om det var «sauefolk» som ville til Fidjastølen, men inne på hytta satt det to danske jenter og kikket på utsikten nedover Fidjadalen. De hadde kommet fra Hunnedalen.

Fredag på Blåfjellenden betyr ofte at folk kommer sent. Det er arbeidsdag og det kan være lange køer oppover mot Sirdal. Folk er på arbeid, og kommer ikke avgårde før i seks tiden, og er da inne ved hytta rundt 8 eller senere.

Denne gang kom det bare to andre jenter. De var ved hytta i 7 tiden. Rundt 11 ruslet det en kar forbi. Han kom på stien fra Hunnedalen, men fortsatte nedover mot Fidjadalen uten å stoppe opp. Med stor sekk, ble det nok en natt i telt.

Det er fortsatt tidlig i juni, og det ligger noen snøflekker igjen rundt om. På stien mellom Hunnedalen og Blåfjellenden, er det nå nesen snøfritt, men fonna over ura ved Saftbekktjønnet hoder stand. Den smelter antakelig vekk i løpet av en uke. Da vil det være helt snøfritt omtrent i hele heia.

Det ble ingen jobbing på lørdagen. Regnbyger og nedbør omtrent hele dagen gjorde det utrivelig ute. Jeg gikk og ventet på opphold, eller helst sola YR hadde nevnt. Det klaret litt opp inne i mellom, men så ble det bare mer regn.

Jeg gikk og ventet på «bedre vær», men måtte etter hvert bare innse at dennedagen ville det bli en våt tur. Nå har jeg gått i regn før noen ganger så....

Det kom folk i regnværet. Et par karer var på tur, og kom fra Langavatn og ville mot Flørli dagen etter. De håpet på en tørrer dag. Det kom også to karer opp Fidjadalen. Skikkelig våte. De stoppet bare for mat, og ville videre mot Langavatn.

Rett før jeg tok ut kom de første fra Hunnedalen. To blide og greie jenter. Rett oppe i bakken, på min vei mot Hunnedalen, kom det fire voksne damer. Det var på langtur denne dagen, og hadde startet fra Tomannsbu på morgenen.

Jeg fikk jo selvsagt det vanlige spørsmålet - «er det langt igjen», og kunne vise stien ned bakken. Om ikke så lang igjen så i hvert fall noen meter nedover. På slutten av en lang dag kan en bratt nedoverbakke være tung nok.

Opp på heia kom det også to jenter i mot. På spørsmål, kunne de fortelle at de hadde funnet «nødlingen» over ura ved Saftbekktjønnet og fulgt disse. Og kommet over ura uten problem.

Nå var det bestilt en hel del sengeplasser på annekset, men jeg så ikke noe til disse folkene. Antakelig var det en gjeng som startet fra Flørli.

Det ville bli en hel del folk på Blåfjellenden denne lørdagskvelden. Sesongen er i gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar