26.06.2023

Flotte folk på vei mot Blåfjellenden i flott vær.

Mange folk på vei, men fortsatt masse ledig plass.

Det nærmer seg slutten av juni, og det er igjen sommerforhold i heia. Snøen har forsvunnet, selv om det fortsatt er en del snø i høyden . Opp mot 1000 moh.

Fra Hunnedalen til Blåfjellenden er det bare et par små fenner igjen, og de er enkle å komme over. De plassen hvor det fortsatt er snø, kon det enkelte år ligge snø til ut i august. Dette året vi det være snøfritt tidlig i juli.

Det var spor av folk innover, og en masse spor av sau. Vi traff folkene fra stølen på Blåfjellenden, sammen med sauene, ved Fossebekken. De hadde en god pause.

Etter å ha kommet over Fossebekken, som fortsatt gikk ganske stor, så var det ingen andre. Det burde liksom være andre på tur en så pass flott dag.

Det var sol, selv om vinden gjorde det kaldt over kantene. Værmeldingen for hele helga, var virkelig god, og jeg hadde regnet med at det ville komme folk innover på fredag, selv om det ikke var bestilt noen senger.

Vi om ned til hytta, og satte oss ned med te og skoleboller. Det var en sau som ga lyd i fra seg. Jeg mente det virket som om den satt fast en eller annen plass, men det er ingen slik plass som sauen kunne ha satt seg fast i, der lyden kom fra.

Sauen ga seg ikke, og etter å ha fått i oss litt vått og tørt, begynte vi å se etter sauen som ikke ga seg. Vi fant et lam sittende fast under hytta. Den hadde kommet seg inn og satt fast mellom noe material og veggen. Etter litt jobbing med å ta ut stiger og material, fikk vi sauen opp, men den for innover under hytta, og ikke ut åpningen. Vi lot det stå åpent, og etter en stund kom lammet ut og for nedover mot bekken.

Det ble ikke så mye jobbing denne gangen. Jeg fikk sjekket at et batteri tar lading, og det ble selvsagt en runde med rydding og vask. Hyttene sto klar for nye gjester da vi tok ut.

Vi fikk besøk litt senere på dagen. Da kom det kjentfolk, med stor hund. Han tok inn på hovedhytta, mens vi fikk annekset for oss selv. Det ble likevel en lang prat ut på kvelden. Han er med i gjengen som tar seg av Sandvatn. Vi hadde en del å snakke om.

Nå kom det også opp to telt rett rundt hytta. To jenter kom så pass sent at vi var i seng. Nå ble det jo aldri mørkt den natta, så selv i ellevetiden var det godt lys.

Det ble nok en flott morgen på Blåfjellenden. Sola kom fram og det ble skikkelig varmt i solveggen. Alle de andre ville mot Sandvatn, mens jeg og broderen tok veien opp mot Hunnedalen. Først ned mot Fossebekken kom det folk i mot. Først noen som ville mot Fidjadalen å ligge i telt, men lengre ned kom det en gjeng på 7 stykker.

Nå var det bestilt ganske mange plasser natt til søndag. Det var en stor gjeng som kom i mot oss nesten helt nede ved veien. Det var en del voksne og en god del unger. Jeg fikk mange til å stille seg opp for et bilde, men Sindre er ikke med på bilde. 

Han for oppover mot Oleskaret et godt stykke før de andre.Helt til slutt kom det to stykker med store og tunge sekker. De ble ikke med på det første bildet, men hørte likevel til gjengen. I det flotte været fikk de nok en helt grei tur over heia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar