15.09.2014

Oppdatering rundt stien gjennom Fidjadalen.

Ras har tatt noen merker.

Stien gjennom Fidjadalen ble merket i fjor. Det ble brukt mange timer og lagt ned mye svette oppover for å få på plass merker. Det er fortsatt en del plasser der merkingen godt kunne være bedre.
Dette gjelder spesielt på tur OPP dalen, og et lite stykke etter at Grønatjødnå er passert og et lite stykke opp i lia. Her går stien rett høyre på et bestemt sted, og det er så mange som har gått feil at det lett kan se ut som om stien fortsetter oppover.
Det står en rød T på en stein i øyenhøyde til høyre for «stien». Den egentlige stien svinger 90 grader rett før denne steinen.
Lengre oppe i bakken opp mot Gjertrudjuvet, har det nok en gang kommet ned en masse stein og grus. Her er mange av merkene – og stien helt borte. Her kan ukjente få problemer på vei NED dalen da stien svinger, uten at det viser. Her er det enklest å se litt lenge vekk og finne gamle merker.
På slettene ved Feed, er det kommet mange ras på tvers av stien. Det er ikke vanskelig å finne fram, hverken nedover eller oppover, men merkene ligger under grapset. Og det er kommet enkelte steiner i stien som gjør det nødvendig å gå litt rundt. Det er nok så åpenbart hvor det bør gås, og det er etter hvert blitt litt merke der folk har tråkket.
Jeg har aldri opplevd så mange og store ras i dalen. Nede ved Feed var terrenget helt forandret- en masse trær er rett og slett forsvunnet, og det er bart en del plasser.
Og det er lett å forstå at folket på Fidjastølen aldri går nedenfor Fidjafossen på vinteren   eller tidlig vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar