28.03.2016

Besøket på Blåfjellenden i påsken.

Kvalitet frem for mengde.

Som hyttevert/tilsyn/fadder på Blåfjellenden, er det mye som skal gjøres, og mange roller som skal fylles. En av de kjekkeste oppgavene er å ta imot nye gjester. I påsken er det ekstra kjekt. Det er virkelig ikke så mange som tar turen innover for å overnatte. De som kommer forsøker vi å ta imot på den beste måten.
Det er skikkelig kjekt med besøk. Nå har vi, bestyrerinnen og jeg, ikke problemer med å fylle de mange og litt lange dagene vi er inne på hytta i forbindelse med påsken, men det gjør det hele mye morsommere om det kommer noen å dele kvelden med.
Det har aldri, i de 18 påskene vi har tilbrakt på Blåfjellenden, vært trengsel på kjøkken eller trangt om plassen i stua. Alle gjester har fått «eget rom» og god plass.
At det er så få gjester gjør jo at vi setter stor pris på de som kommer.
Dette året var det ikke flere gjester enn tidligere år, det var god plass, og vi ville gjerne har ønsket flere velkommen. Selv skjærtorsdag var det bare tre ungdom utenom oss rundt komlefatet. Her hadde jeg håpet på noen flere.
Nå var det jo en hel del dagsturister, som også fikk smake på komlene, så dodraugen fikk ikke alt….
Dette året var likevel litt annerledes enn tidligere år. Vi sørget for å importere gjester fra familien. Datter, med mann og to barnebarn ville tilbringe noen dager sammen med oss på hytta. Og riktig hyggelig var det. Det er en av gledene med å bli eldre, å få anledning til komme inn på barnebarna.
Bestyrerinnen får anledning til å være mormor på heltid. En oppgave hun tar alvorlig, og som jeg tror hun setter pris på. For egen del fikk jeg spilt sjakk med barnebarn. Noe jeg aldri har hatt tålmodighet til å gjøre med egne barn.
Alt dette blir mulig når påsken tilbringes på Blåfjellenden…
Vi satte selvsagt også pris på besøk av fire jenter på tirsdagen. De skulle vel egentlig har vært på Langavatn, men kom litt feil ut fra Sandvaten. Og havnet på Blåfjellenden. Slik at vi fikk storfint besøk.
Ellers var det ungdommen som kom for komlene. Tre stykker denne gangen. De tar inn på annekset, og storkoser seg der – ifølge eget utsagn. Dette er unfdom som har vært på hytta – annekset – flere ganger. Første gang i følge med faderlig opphav, som fort ble forvist til dagsturist. (men som fortsatt stikker innom for å sjekke om det blir komler, og få en smak – om mulig)
På onsdag med supervær, kom det ingen.
Fredag brakte til sammen 4 gjester. En langveisfarende fra Portugal (han bodde i Stavanger.) sammen med en jente.
I tillegg kom det to gutter. De var på «langtur» og hadde vært ute i noen dager, og ville ikke være tilbake ved bilen før ytterligere noen dager. De hadde planlagt turen i lang tid. Tørket kjøtt og grønnsaker. Pakket med det de mente var nødvendig for både hyttebesøk og overnatting i snøhule.
Vi var så heldige å få besøk av de to gutten, og det ble en skikkelig hyggelig kveld for alle i peiskroken. Etter at de også hadde spist seg mett på komler, pinnekjøtt, pølser og grønnsaker.
Lørdagsmorgen var det vask og rydding og farvel til de hyggelige gjestene. En kjekk påske var over.
Kan jeg få lov å ønske flere velkommen neste år?

8 kommentarer:

 1. 🆒👏👍😀🌞⛷. Tommel opp for vertskap og hyggelig blogg. Kjekt å holla på me någe 👏 Snakkes ved neste korsvei for å skrive litt historie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre, håper det blir anledning til en gjennomgang av historien.

   Slett
 2. Tenker å ta turen inn til blåfjellenden i helga. Er det noe vi bør være obs på ang. Kvist eller løypa inn? Har kun vært der på sommerstid tidligere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror det er nok snø fortsatt, selv om det smeltet en del da vi var på hytta.
   Det kan være noe overvann, men til helgen vil det har forsvunnet, om det ikke kommer mye regn.
   Kvistene vil stå som før, og det er lett å huske å holde til venstre der løypa deler seg. Vi bruker ca 2-3 timer inn. (Men da går vi på beina de bratteste bakkene.)

   Ingen fare for snøras, og ingen bekker som må vades, helt greit å komme inn.

   Slett
 3. Så veldig hyggelig ut! Hvordan er forholdene innover? Er ikke dreven på ski, så når kan man regne med å klare å gå inn uten skiene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fortsatt full vinter innover. Bestyrerinnen og jeg kan i "prinsippet" ikke gå på ski. Vi er for gamle og har for dårlig balanse, men vi kommer oss innover - fortsatt.

   Det er normalt mulig å komme innover fra slutten av mai eller i begynnelsen av juni - avhengig av værgudene.

   Da må oftest en del lange fenner passeres. Det krever at en er klar over hvor stien egentlig går, eller at en følger med på kartet.
   Fra midten av juni er det vanligvis helt greie forhold.

   Slett
  2. Tusen takk for svar! :)

   Slett