15.04.2017

Skjærtorsdagskomler på Blåfjellenden.

Hyggelig selskap og mange rundt bordet.

Hvordan gikk så komledagen på Blåfjellenden? Det kom mange fler enn vi hadde ventet. Og det ble en skikkelig kjekk kveld med hyggelig selskap av gamle kjente og nye bekjentskap. Alle, eller nesten alle, kom for å spise komler.
NRK innslag på lokaltv, ga oss mye reklame, og vi lurte på hvor mange som ville dukke opp. Som vanlig ville det meste avhenge av været.

Værmeldingen var god, og både bestyrerinnen og jeg var skikkelig spent på hvor mange som ville komme, 10 - 12 eller kanskje så mange som 20?
Det begynte alt på søndag. Da fikk vi besøk av gamle kjente. Far og sønn, som hadde spist komler på Blåfjellenden noen ganger. De "bestilte" - spurte veldig pent - om det kunne la seg gjøre å få noen komler tidlig på dagen skjærtorsdag. De hadde ikke mulighet for å ligge over, men syntes det er så kjekt å komme inn for å spise komler at de også dette året ville ta turen. Men altså litt tidligere på dagen.

Bestyrerinnen er ikke vanskelig og be i slike situasjoner. Det er jo også litt stas og få besøk av folk som så klart gir uttrykk for at de setter pris på maten vi serverer.

Nå kunne hele "historien" lett fått et litt annet utfall. Det skyldes alder og hukommelse. Rett før vi skulle sette oss inn i bilen for å kjøre oppover, tok jeg en tur på vaskerommet. Der sto det en pose - med kålrot og gulerøtter. Det ble en litt hektisk ompakking...
Oppe på hytta fant vi ut at vi hadde rikeslig....
Jeg hadde helt glemt  at de ikke lå i kjøleskapet med de andre varene. Jeg hadde også helt glemt hvor mye pinnekjøtt og komlemel jeg hadde kjøpt, og handlet en pakke "for mye" av begge slagene.

Søndags morgen ble to store gryter med pinnekjøtt satt på primusene. I den ene gikk det en pakke, og disse burde gå til våre gamle bekjente som hadde "bestilt".

Den gryta ble nesten tømt. Det kom tre glade jenter, som også lurte på om det var mulig å få en smak av komlene, selv om de måtte tilbake samme dag. De fikk resten i gryta - nøyaktig en hver. 
Vi la opp til omtrent dobbelt så mange gjester til klokka 17 - med andre ord 15-18.
Først kom det en gjeng med voksne og unger - 8 stykker tilsammen. Disse hadde også besøkt oss tidligere.
En av de små - omtrent 7 år, ble spurt hvor han ville ta inn, enten i hovedhytta eller på annekset. Svaret var veldig bestemt - der komlene var....

Det kom flere. Far og to sønner. Far og sønn, men denne sønnen var satt opp med bilsertifikat.
Hadde vi nok mat. Klokka var bare fire og det kunne jo komme fler. For sikkerhets skyld hev bestyrerinnen den ekstra pakken komler opp i gryta som sto tom, og satte dette på kok.
Komle måltidet ble en sikkelig hyggelig stund. Vi ble 22 personer med stort og smått. Og som en av gjestene bemerket, " det er ikke alle som klarer å dekke på til så mange hjemme i stua". På blåfjellenden går det greit, men uten mye plass til overs.
Det kom flere folk. en hel gjeng fra Flekkefjord området. 6 stykker, hvorav noen hadde besøkt hytta tidligere.

Det kom en kar fra Vinddalen - en tur som nok hadde tatt 8-9 timer. Han satte pris på å få stekte komler. Med sukker - det er visst vanlig i Mandalsområdet.
Vi satt igjen med to komler. Alt annet var spist opp. Og da hadde både den ekstra pakken med pinnekjøtt og komlepulver godt med. Godt beregnet mente bestyrerinnen. Bare flaks etter min mening....

2 kommentarer:

  1. God påske til Reidar og bestyrerinnen. Jeg må jammen si st dere er gode som steller slik i stand som dere gjør på Blåfjellenden. Entusiasme og gleden av å glede andre har dere tydeligvis i rikt monn. Det blir med andebryst og rosevin på oss. Fortsatt god påske

    SvarSlett
    Svar
    1. God påske til dere også. Andebryst og rosevin og 20 varmegrader? Det hadde passet, men etter påske...

      Slett