09.07.2012

Da var feiringen vel i havn Blåfjellenden 7. juli 2012

At det ville bli feiring var det liten tvil om. Men hvor mange som kom, var det stor spørsmålet. Nå var menyen valgt med hensyn. Maten skulle være lett å tilberede, og det skulle være mulig å forberede i flere omganger. Begge deler er mulig med Jegergryte fra Toro og potetmos.

Det viste seg å være enkelt å få bestilt ferdig stekt kjøtt på SPAR Bryne, og når Norgesgruppen som også eieer butikken tilbød seg å sponse opplegget, ble  det hele også å bli billig.

På spørsmål om de også leverte var svaret derimot negativt.
Det ble derfor en forholdsvis tung sekk innover på fredagen. Turen innover ble likevel en skikkelig hyggelig afære. For første gang var mitt barnebarn med på langtur. Så selv om årene går, så finnes det noen gode sider ved det å bli eldre (eller la oss si det rett ut - gammel) og den viktigste er barnebarn.

I tillegg til datter og barnebarn, hadde noen brødre også meldt sin ankomst.
Hvor mange som ville dukke opp ut over dette, ville vise seg.

Jeg hadde fått beskjed om at det ville være et par ungdommer som skulle ha sommerjobb i Stavanger Turistforening. De skulle ta en skikkelig rengjøringsrunde.
Men først og fremst skulle vi male brystene på både den nye og gamle hytta. Dette måtte gjøres på lørdag.
Det var selvsagt perfekt gåvær på fredag, varmt og overskyet. Søndag var det bare perfekt. Sol og blå himmel, lite vind og helst litt for varmt i sola.
Lørdag: yr og regn og litt tåke på kvelden.

Med andre ord ingen maling.

Men hytta ble grundig rengjort med støvsuger og kost og bøtte. Det ble også gjort noen skikkelige drittjobber. Helt nødvendig, men IKKE morsomt.
Ungdommene gjorde en flott innsat, og sto virkelig på.

Vi begynte på maten rundt 5. Da dekket vi på til 12 stk. Det ble etterhvert dekket på til 17.
Rett før vi skulle servere, kom det en hyggelig familie. Da fikk bestyrerinnen et snev av panikk - var det nok mat?

Selvsagt fikk alle mat, og det var i tillegg mat til de som kom opp dalen i 9 tiden. Jeg tror nok de var skikkelig glade for å få maten nesten ferdig.

Det var også bra å ha med en bror med teknisk innsikt. Sammen med en av gjestene, fikk han start på agregatet, og det gjorde det mulig å få satt opp noen hyller i annekset.  Godt jobbet bror.
Foto  Bernt Berntsen

Nå må vi heller ikke glemme broderen som dro stolpe og skilt opp bakken, og fikk det på plass ved stidelet til Fidjastølen.
Nå burde selv den sløvester turist kunne finne veien opp den lille bakken i stede for å tomle fremover, ut i myra.
Det er en del folk som går feil her, og noen har rotet rundt hele natten i mørket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar