03.04.2013

Besøkende i påsken.

Denne påsken hadde vi flere besøkende enn det som har vært tilfelle de siste årene. Noe skyldes sikkert været, som var supert, men også at det er flere som går vinterturer. Her har turene inn til Sandvatn hatt god effekt ikke bare for besøket på den hytta, men også for besøket på Blåfjellenden.
Første natta var det tre hyggelige unge damer. De kom fra Hunnedalen og ville ha en overnatting.
De skapte god stemning i hytta, og vi hadde en hyggelig kveld.
Neste dag kom det to voksne og en gutt fra Sandvatn.Litt ut på kvelden onsdagen kom det to karer. På truger, fra Førli. De hadde hatt en tung tur over heia. De tok inn på annekset, og sto sent opp dagen etter.
Jeg tok en tur bort til annekset ut på kvelden for en liten prat. De to var fra polen og hadde vært på tur i Norge tidligere. Sekken de bar på var sikkert opp mot 30 kilo. Ikke overraskende hadde de med utstyr for vinterfjell, som skredvarsler, stegjern og tau.  De ville fortsette ned Fidjadalen.  Jeg nevnte at det ikke ville bli lett å krysse urene i snø og is, og at det ikke ville være enkelt å komme over  ved Fidjafossen.  Men de mente dette ville gå greit.
Torsdag kom det folk. Mange folk. En god del lå også over til fredag. Vi var i alt 17 stykk på begge hyttene den natten. Ikke akkurat fullt – da måtte det ha kommet 30 til.
Fredagen kikket vi ut vinduet for å se om det kom noen. Denne natten var vi tre på hytta. Vi fikk besøk av en kjent fra nettet. Han hadde hatt en natt på Sandvatn før han kom til Blåfjellenden.
Det ble også en kjekk kveld med mye raddel om fjell og hei og utstyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar