03.06.2013

Brua er lagt ut. (01.06.13)

En av de årlige jobbene.

Brua nedenfor hytta, over Leitesånå, må legges ut på våren. Det står egentlig på planen å legge denne ut i midten av juni. For det er ikke hvert år at snøen går så tidlig som i år.
Nå er det lenge siden det var så mye snø at brua er kommet ut så sent, og i år var det heller  ikke noen grunn til å vente, når anledningen var der.  Fredagskvelden var skikkelig fin med litt sol og mye varme på terrassen.  Jeg hadde håpet at været holdt seg, men morgenen kom med tykk tåke og litt yr.  Nede ved ånå blåste det også litt.
Det blir ikke lettere å få ut brua etter som årene går.  Å stå midt på den svaiende brua og bale med en tung brulem som skal på plass er ikke bare morsomt.  Det er et stykke ned til det fossende vannet, og det buldrer godt.
Nå er det planlagt en fast bru på stedet, og jeg vil ikke savne jobben med å ta inn eller få på plass brua.  Men jeg husker godt vadingen over ånå før brua kom opp. Jeg husker spesielt en høst med høy vannstand.  Da ble brødet i ryggsekken vått…
Med brua på plass kan sesongen starte for fullt. Da er det enkelt å komme seg videre til Langavatn eller Flørli.
Nå viste det seg at det i løpet av vinteren var forsvunnet en brulem. Det er et langt steg for å komme inn på brua. Jeg må nok sørge for å få laget en ny.  Det blir en kjekk oppgave sånn på forsommeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar