04.12.2014

Året på Blåfjellenden

Nyheter og vedlikehold

Den store nyheten dette året må være at det nå er anledning til å bestille seng på forhånd. Dette ble innført fra 1. juli. Det er ikke så mange som har sett nytten av dette, så langt. På andre hytter der det er mer unger i helgene, som Viglesdalen, så er bestillingssystemet mye brukt.
På Blåfjellenden har det vært en del bestillinger, og noen har ikke helt fått med seg «betingelsene». Blant annet oppsto det en diskusjon med et følge som kom sent, og mente at bestillingen fortsatt kunne brukes. Bestillingen gjelder til klokka 19:00.
Og det har vært noen som mente de har bestilt rom og ikke seng. I det store og hele har det gått greit.
Det skal bli artig å følge utviklingen fremover for dette tiltaket.
Det er igjen gjort en del tiltak langs stien mot Sandvatn. Her er det lagt ut flere lemmer i myra. Det er fortsatt ikke mulig å komme fram tørrskodd på lave sko om det regner og er vått, men det blir bedre etter hvert. Også for 2015 planlegger jeg å få lagt ut flere lemmer.
I tillegg til ganglemmer i stien mot Sandvatn, er det også lagt ut noen lemmer i myra øverst i bakken mot Hunnedalen. Her fikk jeg god hjelp av Bernt. Men det trengs flere lemmer.
Egil har selvsagt også i 2014 gjort en innsats på hytta. Det er fortsatt pipa på annekset som lager trøbbel. Det lekker inn vann.
Vi har hatt to turer innover for å forsøke å få orden på lekkasjen.  Kjekke turer, men så lang har vi ikke fått tatt knekken på problemet.
Meldingen fra hytta går på at jobben nok må gjøres en gang til. Det lekker fortsatt.
Ellers har bestyrerinnen og jeg hatt noen turer inn til hytta. Det er spesielt i påsken at vi gjør en innsats. Da legger vi på nytt sengetøy.
Dette året var det ekstra hyggelig å gjøre nettopp denne jobben. Stavanger Turistforening hadde kjøpt inn nytt sengetøy, med mønster for Turistforeningen.
Alle sengene var like. Det så riktig pent ut da vi var ferdige.
Det har også vært en del turer inn til hytta for å skifte tørkehåndklær og for å få vasket gulvsvabrene.
Etter noen års erfaring med nytt vaskeutstyr, kan jeg nokså sikkert si at det blir vasket oftere og det blir ikke skitnere. Jeg tror det er bedre med nytt utstyr enn de gamle fillene.
Nå er vi som hyttefadder ikke alene om å holde hytta ren og pen. Stavanger Turistforening sender hvert år ut ungdom for å ta i et tak. Dette året hadde hytta besøk av fire kjekke ungdommer som tok en grundig rengjøring og opprydding på hytta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar