05.09.2016

Lørdagskveld på Blåfjellenden.


Våte klær og god stemning.

Det har blitt få overnattinger på hytta lørdag til søndag de siste årene. Pensjonisttilværelsen gjør at det lett blir turer andre dager.
Denne helga var det tur med broderen og hans barnebarn. Vi kom til Blåfjellenden tidlig lørdag, fra Langavatn.
Det tok ikke lang tid før vi kunne hilse de første gjestene velkommen. Det viste seg å være et «voksent» par, men bare på dagstur. De fikk likevel nytrukket kaffe og en hvil mens klærne tørket litt. Det pleier jo å være noen dagsturister innover, men disse var nok ikke helt «vanlige». De hadde brukt 4 timer inn og regnet med å bruke omtrent det samme tilbake – i regnet.
Det regnet – på tross av YR`s forsikring om sol og fint vær.
Ikke lenge etter kom det en gjeng fra Flørlistølen. De tok inn på gamlehytta og fant fort plass i stua foran vinduet med utsikt nedover Fidjadalen. Selv i regnvær er den utsikten grei å ta med seg.
Alle sengene i gamlehytta var bestilt, så vi visste det ville komme minst 12 personer til. Ut på ettermiddagen ankom en hel gjeng. De hadde bestilt. Det var antakelig to familier og de hadde med seg unger på 8-10 år. En av ungen var mer enn vanlig opptatt av fisking, og slik jeg forsto det ville han ned i elva for å prøve stanga. Mye vann gir vel ikke optimale forhold, men jeg håper det fikk noe.
Det var ikke bare fisking som sto på planen, også bading. Det ble antakelig bare en kjapp dukkert.
Det siste rommet sto lenge tomt. Jeg snakket med andre som kom fra Hunnedalen. De kunne fortelle om en familie på vei, hvor noen av ungene hadde litt problemer med balansen.
Denne familien kom til hytta litt ut på ettermiddagen og hadde også bestilt. Det var med andre ord, barnefamilier og familier med unger som bruker lengre tid enn andre, som hadde bestilt denne helga på Blåfjellenden.
Det er skikkelig bra bruk av bestillingssystemet, og en god grunn for å utvide ordningen.
Ellers kom det selvsagt mye «vanlige» folk – alle helt forskjellige og med stort spenn i erfaring og form. Et par damer på kosetur – med vin. Bonden med sine to hyggelige jenter. 5 nederlendere på tur i Frafjordheiene – som ligger bare en kort flytur fra Nederland.
Det kom en del fra Flørli, men ingen som skulle ned den veien. Mange kom fra Hunnedalen, og det ville bli ganske folksom nedover Fidjadalen på søndagen.
Det kom et par – sent – over 12….. Vi kunne se lyktene langt nede i dalen klokka 11. Og de brukte lengre tid enn normalt på det siste stykket. Ikke så rart i mørket.
Alle som kom til hyttene hadde våte klær – det regnet god på lørdagen. Det hang klær over alt, og noen måtte nok ta på seg våt sokker og bluser på søndagsmorgen. Med så mye folk som på lørdag er det vanskelig å få tørket alt.
Jeg tror likevel de fleste glemte både våte sokker og bluser på søndagsmorgen. Den var strålende, sol og varmt vær – nede i dalen. Det ble noe kaldere i trekken oppe i høyden, men ved Blåfjellenden var det sol og blankt tjern.
Det ble for meg, en uforglemmelig tur over heia i solskinnet og med høstfarger på marka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar