01.04.2018

Komler på Blåfjellenden.

Skjærtorsdag 2018.


Å spise komler på Blåfjellenden skjærtorsdag er etter hvert blitt en gammel tradisjon for noen. En del av gjestene har vært med oss i minst 5-6 år. Og kommer trofast innover. Også i år.

Dette året varværmeldingen rett før påske omtrent så god som den kan være. Det ble meldt om sol, sol og mer sol. i tillegg skulle det bli lite vind. Med nysnøen som var kommet lå det ann til en drømme påske. Slk ble det nå ikke.
Med god værmelding ble det til at vi pakket ned  ekstra komlemel, og en ekstra pakke pinnekjøtt. Det ble ikke nødvendig å ta den siste pakken, og mye av pinnekjøttet ble i gryta.
Vinden ødela mye. Nysnøen forsvant og det kom fram en gammel betong skare. Som var ekkel å gå på.

Det roet seg til skjærtorsdag.

Skikkelig mange fant  veien inn til Blåfjellenden og komlene. Som vanlig kom det noen tidlig på dagen og lurte å om det var mulig å få smake.
Nå er komlene beregnet på overnattingsgjester, men denne gangen hadde vi laget nok til alle som ville ha.

Vi ble 17 til bords, og det ble som vanlig et skikkelig hyggelig måltid, med god prat og gode historier.

Dette året fikk vi besøk av "ungdommen" som har vært med oss i mange år. I tillegg kom det inn 3 andre gutter. De hadde opprinnelig tenkt å gå tilbake samme dag, men valgte å bli over en natt. Og disse lovet også å komme tilbake neste år. Det hadde vært morsomt og middagen hadde vært god...

Vi fikk også besøk av en familie, som nesten var naboer av Blåfjellenden. Fjellvandte folk med god humør.
To tannleger dukket opp og ble noe overrasket da vi fortalte om middagen. Begge var opprinnelig tyske, og en av disse hadde ikke smakt komler før. Det ble antakelig en opplevelse.

Det kom også et par jenter fra Hunnedalen. De tok turen fra hytta til oss for å smake på komlene.
Alt i alt ble vi flere enn jeg hadde trodd, og spesielt gledelig er det at det var mange flere enn vanlig som overnattet.

Det ble en tradisjonell skjærtorsdag på Blåfjellenden også i påsken 2018.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar