20.09.2021

Dugnadstur til Blåfjellenden

Egil, som vanlig, med verktøy i sekken.

Heldigvis er det som regel bare småting som må ordnes når jeg er inne på Blåfjellenden. Det blir ganske mange ganger bare rengjøring og rydding. Golv-vask, rengjøring av skut og dass, stå oftest øverst på lista. Dette er ting som ikke kan gjøres for mange ganger.

Det hender at jeg må finne fram verktøy for å reparere en dør eller et vindu. Gardinene er også en ting som må sjekkes og ordnes.

Denne gang hadde jeg følge av Egil. Vi ville forsøke å få orden på lyset i annekset. Det har egentlig ikke fungert tilfredsstillende på mange år. På høsten har det vært strøm for bare noen timer, og kveldene blir fort lange. I år har det ikke vært lys i det hele tatt.

Dette er et problem vi har forøkt å gjøre noe med flere ganger. Egil har skiftet batteri, regulator og forøkt å finne feil. Uten at det har blitt spesielt mye bedre. Denne gangen håpet vi – igjen – å få orden på lyset.

På tross av to dagers jobbing ble det ikke lys. Egil er ikke en gang sikker på om han virkelig har funnet feilen. Et panel som ikke gir nok spenning. Vi hadde ikke med ekstra panel, det må komme inn i vinter med snøscooter, og først da vil vi få svar på om et nytt panel vil ordne problemet.

Forhåpentlig vil vi neste vår ha lyset i orden, men da er det ikke mye behov for elektrisk lys. I vinter blir det å tenne stearinlys, som gir både lys og varme. Heldigvis er det mye stearinlys inne på hytta. Det vil være nok lys til Inge Marton får kjørt inn utstyr neste vår.

For egen del var jeg med og støttet stien som Egil brukte for å nå opp til panelene. I tillegg ble begge hyttene vasket og ryddet. Skuten fikk en omgang med kosten og «dassen» ble ryddet. Nå var det egentlig veldig greit de fleste plasser. Det hadde vært skoleklasser innom hytta, og det hadde forlatt anlegget i fin stand. Bortsett fra at de antakelig tror det står en vaskemaskin en eller annen plass.

Av en eller annen grunn bruker skoleklasser uhorvelige mengder av tørkehåndklær, som de ofte legger i en haug – våte. Jeg tror det er mange som deltar i oppvasken og alle som tørker trenger et håndkle, og de blir ikke helt tørre til neste oppvask – og da må det nye og tørre kjøkkenhåndkle til.

Det er ikke så mange på plass i hytta, og de som er kommet inn skal vare til vinteren. Nå tar jeg heldigvis med nye, rene kjøkkenhåndkle inn på mine turer, men 20? Jeg hadde mange skitne i sekken da vi gikk.

Vi var ikke alene denne gangen. To blide jenter hadde kommet før oss, og de ville videre til Sandvatn. Det viste seg at de samlet på DNT hytter, og tok runden i Frafjordheiene for å få med seg disse hyttene.

Sommeren manglet neste dag. Det hadde vært kaldt om natten og det hadde blåst ganske bra. Jentene gikk ganske tidlig på morgenen og det blåste fortsatt bra fra øst. De ville få vinden i mot på sin tur over heia.

Selv om vi ikke fikk orden på lyset i annekset, står hyttene klar til å ta i mot nye gjester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar