26.02.2014

Liten oppdatering på forholdene i Hunnedalsheia/Frafjorheia februar 2014

Det er kvistet inn til Blåfjellenden.

Det vil bli forsøkt kvistet videre til Sandvatn i dag (onsdag 26. februar).
I forbindelse med kvistingen, ble muligheten for snøskred vurdert. Og som vanlig for ruta mellom Hunnedalen og Blåfjellenden, er det ikke store fare for skred om kvistene følges. Leitevannet ble ikke målt, men det var godt med snø, litt vann, og isen var så pass tykk at det ikke var mulig å komme gjennom med en vanlig spade.
I følge Inge Marton, som har målt istykkelsen på småtjerna lenger nede, er isen tykk nok.

Han rapporterer også om mye snø, men det har regnet skikkelig mye de siste dagene, og vannet har gått oppe på Leitesåna, foreløpig uten å bryte opp isen.

Om noen har tenk å gå på ski fra Blåfjellenden til Frafjord gjennom Fidjadalen, så passer det å minne om at ungene på Fidjastølen aldri fikk lov til å gå på ski nedenfor stølen....

Løypa fra Hunnedalen og inn til Sandvatn, vil bli lagt over Stutaheia. I følge Inge Martom er det et tykt lag med snø og så litt vann før et tynt lag med is på Øyarvatnet.
Her vil det være stor fare for å gå gjennom om noen våger seg ut på vannet.  Selv om det er snøscooterspor, må løypa over Stutaheia følges. (Scooteren "flyter" opp på snøen.)

Ellers vil Turistforeningen oppdatere sine sider med opplysninger om forholdene etter hvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar