17.05.2014

Oppdatering på forholdene i heia. Lørdag 17, mai.

Hvordan er forholdene i Frafjordheia.At snøkartet ikke var riktig viste jeg, men at det tok feil så til de grader var greit å finne ut av.
Det er ikke sommerføre, det er skiføre.
Bare 50-60 meter høyere enn Høgaleitet i Hunnedalen (600moh) var det snø. Og i masser. Fra litt oppe i Oleskaret måtte trugene på, og de tok jeg ikke av før helt nede ved slettene ved Blåfjellenden.

Det hadde gått folk innover – på beina, etter sporene å dømme, men det virket også som om noen av skisporene heller ikke var eldre enn en uke.  Jeg hadde håpet at det minket på snøen, men oppe i høyden er det fortsatt snødekke, og enkelte fenner er mer en 5 meter dype.

Det vil ta tid før all snøen er vekk, men om værmeldingen slår til vil mye være smeltet til neste helg.
Det var mer enn 90% snødekke, det var enkelte strekk hvor det hadde vært mulig å gå på beina, men aldri lenger enn et par hundre meter. Enkelte plasser gikk jeg på fenner, og rett over småvann. Det var bare det at vannet ikke viste i det hele tatt. På vei inn til Blåfjellenden passeres to – tre bekker. Fossebekken som den største. Alle disse ble passert på snøbruer.  Det er litt sånn passe morsomt og gå over ei elv, og høre den fosse under. Det blir litt Peter Pan – kun lette tanker…
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar