01.09.2014

Fisk i området rundt Blåfjellenden.

Nok til en frokost.

Fredag kom det tre staute karer fra Klepp og Sola til hytta. Med fiskestang. Vi var forholdsvis tidlig inne, og det ble fort snakk om fiske. Disse karene var ute på sin årlige tur. De hadde vært på de fleste hyttene til STF. Og fiskestanga var alltid med.
I år ble det tur til Blåfjellenden.
Jeg nevnte at det faktisk var fisk i elva ned forbi hytta. Og karene tok ut i regnet. Jeg kunne se ned til fiskeplassen. Etter en liten stund ble det trafikk frem og tilbake langs hølen. Det så faktisk ut som om noen fikk fisk. 
Karene brukte litt tid der ned, men kom oppover omsider, med plastposer i hendene. Nå var fangsten ikke så veldig stor.
4 fisker, som holdt til å servere til frokost dagen etter. Fisken ble tilberedt på best måte, og var – ifølge karene – svært god.  På tross av størrelsen – men det er min kommentar.
Nå er det ikke første gang det blir tilberedt fisk som er fanget nede i elva. Det har vært servert noen fisker etter hvert. Og kjekt er det, og det bør bare fiskes enda mer. Det er antakelig det eneste som hjelper for å få opp størrelsen. Det er i hvert fall ikke bra å hive småfisken ut i igjen, da heller på land.
Og før eller siden er det helt sikkert en som drar opp en fisk på oppmot kiloet fra elva.
Karene ville til Langavatn. Og de må da gå forbi Rundevatn. Her er det helt sikkert fin fisk. Det er i tillegg ikke lengre avstand mellom hytten, enn at det er tid til å fiske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar