16.03.2015

Forholdene innover mot Blåfjellenden 14. mars 2015.

En liten oppdatering.

Det ble omsider mulighet for å sjekke forholdene innover mot Blåfjellenden. Det er nok snø….
Og det er ikke problem å komme over vannene.  Det er skare og hardt.
I helga blåste det også, men det gikk greit å komme seg inn til hytta. Litt mer ugreit tilbake, på grunn av vind.
Nede i Hunnedalen var det et lite lag med nysnø. Det ga gode forhold det første stykket. Oppe i høyden var snøen blåst av, og det var knallhard skare.
Under skaren er snøen kompakt og det var mulig å skjære ut blokker. Slik forholdene er akkurat nå, er det minimal fare for snøskred, selv om det detter litt ned fra skavlene i varmen.
Snøen ligger i sørhellingene, og i den bratte bakken ned mot Leite, var det 90graders fall på over en meter.  Løypa går i skråningen ned mot Leitevann, og tar ikke bakken rett ned.
Scootersporene følger ikke den normale vinterløype. Deler av løypa ble kvistet på ny i helga, men akkurat i overgangen fra Kringlekveven til Leitevann kjører scooteren opp mot sommerstien, følger denne et stykke før sporene igjen går ned på vannet. Het er det ikke kvistet på ny.
For første gang på over 20 år er det så pass med snø at den ligger over plattingene foran døra på hovedhytta og på do. Her går en nå ned i stedet for opp.
Nå smeltet det en del snø i helga. Det var mulig å se på stolpen ved trappa at snøen i slutten av helga var lavere enn i starten. Hvor fort snøen forsvinner er et annet spørsmål. Heldigvis var det ikke nødvendig å grave i det hele tatt for å komme inn i hyttene.
For de som tar turen inn til hytta i den nærmeste fremtid, (før påske), så kan de oppleve at dyner, puter og senger, mangler dynetrekk, putevar og laken.
Dette er tatt ned for vask og vil komme på plass til påske.
På hovedhytta, er sengetøyet på plass i et av rommene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar