03.03.2015

Starten på året på Blåfjellenden og en liten oppdatering på forholdene.

Det er tid for skitur. 

Endelig.  Det er igjen tid for å tenke på Blåfjellenden.
I fjor høst satte jeg opp en liste over utstyr og forbruksmateriell som må inn til hytta før sesongåpning.  Det er mye de samme tingene som går igjen år for år. Men det er ikke alltid like greit å vite hvor mye.
I fjor kom det inn alt for mye stearinlys, om ikke det har vært mye besøk i vinter….
Det tror jeg egentlig ikke.
Så det blir de vanlige 12 esker lys. Dette er nok en god del mer enn det som brukes i mange andre hytter. Men Sandvatn som har vesentlig mer besøk på vinteren, bruker mer lys.
Turistforeningen prøvde å skaffe flere sengesett av DNT-typen. Det er slike vi har hatt på sengene i 2014, og likt sengetøy i hele hytta, viste godt igjen. Det var i hvert fall kjekt for meg å se hytta fremstå bedre enn tidligere. Men så viste det seg at de nye – for 2015 – ikke blir klar i tide.
Og hva gjør man da?
Jeg håper på en tur inn sammen med bestyrerinnen for å få tatt av sengetøyet, får det til vask og opp igjen før påske. Så gjenstår det bare å se om denne planen holder. 
Det har vært mye snakk om forholdene innover.
En ting er helt sikker: det er mye snø. I følge kjentmann er det mellom 2 og 3 meter.
Og hva med isen på vannene. Det har ikke vært problem å ta seg over småvannen med scooter. Ruta inn til Blåfjellenden er kvister over Leitevann. Det er så pass mye snø at selv om isen er tynn, så bærer is og snø godt nok.
Kvistene var satt før siste snøvær, og det kan være at de ikke stikker så mye over overflaten. Så snart forholdene blir gode nok til å ta turen innover vil det bli sjekket om det er nødvendig å kviste på ny.
Selv om det skulle bli tinvær og mildt vil det være mulig å komme inn med å gå rundt vannene.
Hytta er klar til å ta imot gjester, men det kan være at det mangler dynetrekk og putevar….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar