28.04.2015

Vaktmester på gang.

Det er alltid noe som må ordnes.

I påsken ble hyttene gjort klar for sommersesongen. Det vil si at vi ryddet, vasket og fikk vekk støv og skitt. Dette året ble det ikke støvsuget, en normal jobb i påsken.

Det var rett og slett for mye snø. Det var ikke mulig å få ut aggregatet.  Å fyre opp beistet innendørs så jeg ikke syn på, selv om det eventuelt hadde skjedd i vedbua, hvor det er svært god lufting.
Men hytta fikk en omgang med kost og vann, det samme fikk doen, bordene ble skrubbet og vinduene ble blanke. En god jobb.

Det hadde skjedd noe med en av dørene i skuten. Her var hengselen røket tvert av.
25-30 års bruk er vel det slike ting tåler.
Det litt spesielle var at det helt fra starten, altså i 27 år, har ligget ekstra hengsler på hytta. Akkurat en slik som nå trengtes. Og mer spesielt, den dukket opp (jeg husket hvor den lå) før det ble kjøpt inn ny…

Det ble ikke anledning til å gjøre noe med dette i påsken, men på neste tur innover, sto det på planen.
Jeg kom inn til hytta så pass tidlig at jeg fikk gjort noe med det på fredagen. Det tok tid å få av gamle ødelagte greier. Kubein og øks er greie redskaper. Det var fort gjort å få på ny hengsle, men ikke like enkelt å sette på mutrene. Skruene hadde fått en smell (med øksa) og gjengene var derfor antakelig ikke helt bra.
Så det hengselen ble ikke festet skikkelig, og det må gjøres en jobb senere. Nå ja, det er jo kjekt å ha ærend inn i heia.
Nå gjelder det bare å huske å skaffe nye bolter…

 

2 kommentarer:

  1. gleder meg til å ta turen inn igjen. går vel fint å rusle inn på truger?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er egentlig greit med truger, men det tyngre enn ski.

      Slett