11.08.2017

Blide barn og fornøyde voksne på Blåfjellenden.

Mange kjekke folk midt i uka.

Det har vært mye snakk om været i det siste. Folk jeg treffer i heia, nevner alt regn et vi har hatt.  YR blir flittig brukt...

Ikke alle lar været være til hinder for tur. Det begynner å bli sent i skoleferien. skal det bli tur i heia må den gjennomføres rimelig snart. Det har en del oppdaget, og jeg treffer derfor en del folk som tar på tur på tross av været.

Varselet for torsdag - fredag var ikke ille. Det var snakk om bare små mengder nedbør og helst opphold i noen timer - passelig til å komme både inn og ut.  Jeg ville innover, på tross av at det ville bli en kveldstur.

Jeg kom avgårde slik at jeg startet fra hunnedalen i fire - halvfem. Det var folk i heia. På parkeringsplassen traff jeg en jente som kom fra Blåfjellenden. Hun kunne fortelle at det var folk på vi innover.

Ikke lenge etter at jeg startet oppover lia, kom det to imot. De kom fra Blåfjellende, og hadde vært på en rundtur.  Starten fra Høgalitet og til Sandvatn hadde vært tøff. Med mange pauser og helt i rolig tempo hadde turen tatt 8 timer.

Litt høyere oppe i lia kom det nok en gjeng fra Blåfjellenden. Mor og to døtre..

Ungene var i strålend humør og så overhode ikke sliten ut - selv om de hadde gått langt. Denne gjengen hadde vært på hytta i to dager. Jentene var godt fornøyd med oppholdet.
Inne på hytta var det folk på alle rommene ned i gamle hytta, men ingen på hemsene eller på annekset. Det var en glad gjeng på 7 stykker som hadde tatt turen innover for å gå Fidjadalen på fredagen.

En jente i denne gjengen hadde gått sålene av skoene. Gode råd var dyre...
Hvor stor sannsynlighet er det at andre på hytta har ekstra sko i rett størrelse? Denne gangen klaffet det. Selv om det ble dyr sko - kjøpt av andre på hytta.
Det er langt fra første gang noen kommer gående med sko uten såler. en del såler går ut på dato, og blir morkne og sprø etter en del år. Noe sånt hadde hendt her.

Jenta som solgte Walk Queen støvler på Blåfjellenden, hadde gått runden fra Hunnedalen til Sandvatn, Langavatn og så til Blåfjellenden. To par sko, og hun valgte å gå med våte sko i stede for tørre med gnagsår. Det passet derfor greit å selge skoene...
Litt ut på kvelden kom en danske gående fra Flørli. Han var på langtur, og ville ende opp på Bossbu i Setesdal.

Annekset fikk bare besøk av to gjester denne kvelden. To jenter som kom fra Hunnedalen, og ville til Sandvatn via Langavatn dagen etter. En drøy tur, men disse jenten så det bare som morsomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar