16.10.2017

Gutter med god mat og jenter med strikketøy på Blåfjellenden.

Hyggelige timer i godt selskap.

Denne uka har det vært høstferie,og det betyr vanligvis godt besøk på Blåfjellenden. Avhengig av været - selvsagt.

Forrige uke var broderen utskremt medarbeider, men denne uka ville jeg teste kneet, og tok turen innover på lørdagen.

Det er ikke hvert år at høstfereien velsignes med godt vær. Det har vært litt blandet i uka, men på lørdagen var det så bra som det kan være i midten av oktober. Det kunne ha vært både is og snø eller vind og regn og ned mot null. I stede var værgudene svært gavemilde og ga oss solgløtt, lite vind og nesten sommertemperatur med 12-13 grader.
Jeg tok innover mot hytta rundt 2. Det er ofte omtrent på den tiden folk starter turen mor Blåfjellenden på en lørdag. Jeg kunne se noen som antakelig også ville innover, men hadde parkert i andre enden av parkeringsplassen.

Det er privat parkering, men bare i påsken er det så mange biler at det er et problem å finne plass. Ingen hiver vekk "fremmedparkerte" biler, og de står ikke i veien...
I påsken derimot hender det jeg får en lapp med oppmodning om å "pelle meg vekk"...

På veien innover møtte jeg gamle kjente. Det ble stopp og prat. Dette var folk som jeg kjente fra Turistforeningen, og som gjør mye av samme jobb som meg på en annen Turistforeningshytte. Det er altid kjekt å snakke med slike folk. Denne uka skulle jeg ha gått innover på fredagen, i regnværet.

Det var også spor innover. I hytta var det alt kommet tre gutter da jeg steg inn døra. De hadde fyrt opp og holdt på med å varme vann til "Real Turmat". Men det var bare til "oppvarmingen". Gutten hadde med mat til en hel "treretters" og spiste middag først sent på kvelden.
Etter en stund kom det også tre jenter. Med strikketøy og mye å prate om. Det ble en skikkelig god stemning på hytta etter hvert.

Litt senere kom det to brødre - danske - fra Langavatn. Dette var fjellvandte karer, som hadde vært på tur før, men helst i Setesdalsheiene. De var imponert over naturen hos oss, som jo er litt annerledes enn lengre sør.

Vi ble etterhvert 11 stykker på "gamlehytta".
Helt til sist, men i god tid før det ble mørkt, rundt 7 på kvelden, kom det en hel gjeng med ungdom. De hadde gått opp trappene på Flørli og over heia mot Blåfjellenden. Gjengen fikk annekset for seg selv.

Ungdommen var Rover - speidere, men jeg tror ikke alle var like vant med å ferdes i heia. Det var en del som mente turen var lang og hadde gitt både såre muskler og gnagsår.
Sesongen begynner å nærme seg slutten. Ikke langt ute i november kan det komme snø, som ligger mer enn noen dager. Det er ofte en periode med frost tidligere. Dette året har det omtrent ikke vært kuldegrader i det hele tatt. Denne helga var det så bra forhold som det kan være så sent.

Været snur kjapt, og det trenger ikke være mange dagene før det kommer is og snø. Jeg håper å få et par turer innover i oktober, og om jeg er heldig også en tur i november. Det bestemmer værgudene.
Værmeldingen for neste helg - det er langt fram, og usikkert - er fortsatt varmegrader og lite vind og nedbør. Det bør ikke hindre en tur.
Det er som regel mindre folk på fredag til lørdag, og da blir det anledning til prat og det kan bli hyggelige timer på hytta. Jeg ser  fram til flere turer innover - om bare kneet holder....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar