24.08.2015

Ikke helt Blåfjellenden, men like fin.

Den nye hytta på Kvitlen mangle tross alt utsikten.


I går åpnet selvbetjeningshytta Kvitlen. Med stor festivitas. Og med både bestyrerinnen og meg selv tilstede for å bivåne begivenhetene.

Den nye hytta vil gjøre at turen fra Stavtjørn/Ørsdalen til Støle kan tas i to etapper i stede for en lang. Hytta vil gjøre det mulig å ta en ny tur i vårt område med korte dagsetapper. Her vil det i tillegg være mat på alle hyttene. Både Tomannsbu, Støle og nå nye Kvitlen vil være selvbetjente.

Vi var langt fra alene om å ta en dagstur fra Bjordal til den nye hytta. Det var rene 17. Mai tog oppover. Med flagg på hyttene, underholdning underveis og jenter i bunad - som en forriktig 17. Mai. Det manglet bare et hornorkester.

Det ville være høytidlig åpning av hytta rundt halv 2. Før den tid hadde et helt hav av folk kommet opp. Det var folk alle plasser.

Inne i hytta fikk vi en liten omvisning av en stolt leder av foreningen Preben Falck.

Og hytta er fin den. Med mange sengeplasser, hems og i tillegg et firemannsrom med to hundebur. Dette rommet var adskilt fra hytta og hadde egen dør til det fri.

Dette rommet var lagt inn i bestilingssystemet, og kan derfor forhåndsbestilles.

Løsningene inne var litt annerledes enn det jeg er vandt med. Hytta blir likevel helt grei å bruke.

Innvendig mangler det lite. Solstrøm, gass og til og med innendørs do. (Som ikke var tatt i bruk.)

Det som virkelig imponerte meg var den rommelige “skuten” midt i hytta. Her var det plass for sko og klær. Benker til å sitte på og god plass utenom.

Skulle jeg “klage” på noe, måtte det være den store fine trappa på solsiden av hytta. Skikkelig fin å sitte i, men det var folk som så avgjort synes den var for bratt og lang. De gikk svært forsiktig ned.

Den nye hytta vil nok antakelig gi mer besøk på både Støle og Tomannsbu, og på den måten muligens resultere i færre overnattinger på Blåfellenden.

Det vi håper på både turistforeningen og jeg, er at den nye hytta gjør at flere tar ut på tur.

Tur er kjekt - selvsagt best på Blåfjellenden, men også bra på en så fin hytte som den nye

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar