12.08.2015

Låsesmed og vindusvasker

Småting som også må gjøres.

 

Det er ikke alltid så mye som blir gjort på hytta i løpet av et vanlig besøk. Timene fra jeg kommer inn til det er kveld går kjapt, og med et par timers tur i beina, er ofte motivasjonen dårlig for å starte på noe.

Jeg bruker alltid tid på morgenen til å rydde og vaske. Det blir dessverre færre og færre som tar i et tak med bøtte og kost. Selv om det står på oppslag og er nevnt på sider og i informasjonsblader, blir do og skut sjelden vasket og ryddet. Dette faller på fadrer og utsendte ungdom. 

De gangene det er litt «overskudd» etter turen inn, er det greit å ta tak i jobber som ikke er for store og vanskelige.

Som for eksempel å fiske ut 10kroner av låsen på safen.

Da jeg kom inn på hytta denne helgen, var det ikke mulig å få nøkkelen inn i låsen. Et eller annet gjorde at jeg ikke fikk opp safen.

Det viste seg at noen hadde puttet en 10krone inn i låsen. Jeg kan ikke forstå annet enn at det må være noen som tror at låsehullet har en annen funksjon enn det «vanlige». Ingen vil legge igjen en tier for ødelegge for andre. Nå var det enkelt å få ut mynten. En kniv og pinsett gjorde jobben. Det tok bare noen minutter, selv om det så mørkt ut til å begynne med.

Utsikten fra de store vinduene i hovedhytta imponerer folk. For at denne skal komme helt til sin rett, krever det at vinduene er noenlunde rene. Og jobben med å vaske vinduene er også noe som faller på «tilsyn» eller utsendt ungdom.

Det er helt greit å ta en runde på vinduene. En sprayflaske og nal er alt som skal til. Og det tar egentlig ikke lange tiden før utsikten kan beundres gjennom (noenlunde) rene vinduer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar