30.07.2016

Nilsebu og ikke Blåfjellenden.


Besøk av Preben Falck.


En uke som hyttevakt på Nilsebu har etter hvert blitt en tradisjon. Også i år -uke 30.
Det er litt interessant å sammenlikne besøket på disse to hyttene.
På Blåfjellenden treffer jeg ofte folk som nettopp har startet på sin oppdagelse av hei og fjell. Ofte folk som ikke er helt vant med selvbetjenings-systemet. Mange ganger med svær og tung sekk – for en overnatting på hytta. Telt og greier – for sikkerhets skyld.
På Nilsebu er det flere heiatravere på langtur. Mange familier som tar turen innom flere hytter – Stakken, Viglesdalen til Nes som mest vanlig.
Her treffer jeg også ofte folk som har gått i fjellet en mannsalder og er kjent i de fleste kriker og kroker. Og det er selvsagt flere fra Turistforeningsbygda Hjelmeland her enn på Blåfjellenden – nok så naturlig, siden hytta ligger i kommunene.
Denne gangen fikk jeg besøk av kjentfolk, heiatraver og daglig leder av Turistforeingen – Preben Falck.  Med frue – for ikke å forglemme.
De stakk innom på vei fra Kleggjadalen til Eidavatn. En frisk tur på 8 timer. Inn Storådalen, opp Grønahålet og over Lusaheia. Til hytta som ligger like i kanten av Eidavatn – i følge folk som kom ned fra hytta – med stor og fin fisk. Bekkerøye, men rød og fin i kjøttet.
Det blir en lang dag – for Preben og frue. Tidlig start hjemme, omtrent 6 på morgenen. Klokka var fortsatt bare ett da de gikk fra Nilsebu, og da hadde de fortsatt noen timer igjen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar