12.09.2019

Nesten ny hytte på Blåfjellenden.


Masse ting er ordnet og erstattet.

Denne uka har stor sett blitt tilbrakt på Blåfjellenden. Vi, det vil si en hel gjeng med arbeidsfolk, bestyrerinnen, broderen og jeg, skulle jobbe. For Bestyrerinnen,broderen og jeg betød dette dugnad.
Alle og alt ble fraktet inn med helikopter. Det slår tre timers fottur ned i støvlene. Vi var inne på litt over tre minutter.

En kjekk tur bokstavelig talt, over heia.
Alle vinduene i den gamle hytta skulle skiftes, i tillegg ville det bli gjort en del andre småting som nok også vil ta tid for de som jobbet.

Broderen jeg jeg fikk på plass 160 sekker ved. Det ble mange vendinger med vedsekker for uthuset var fullt. Nå er det i hvert fall ved nok for minst et år...
Fjoråret viser at det ikke er sikker veden kan komme inn med snøscooter. Vær og vind og snø bestemmer.

Inne på hytta var et av rommene i bruk. Det var folk på besøk. En engelsk jente hadde tatt turen inn til Blåfjellenden for å se seg rundt. Hun var på dagstur, og var noe overrasket da hun kom tilbake til en hytte hvor vinduene manglet...
I tillegg kom det en jente til fra Hunnedalen. Hun var bare på en liten overnattingstur, og ville tilbake til Hunnedalen dagen etter.

Vi, det vil si Bestyrerinnen, lager gjerne komler på Blåfjellenden. Siden vi, det vil si Bestyrerinnen, skulle stå for maten til arbeidsfolkene, ble menyen - selvsagt - komler. Vi, det vil si Bestyrerinnen, mente det ville være nok mat til flere enn arbeidsgjengen og oss, så jentene fikk også tilbud om middag.
Vi var tilsammen 10 stykker rundt bordet. Jeg vet ikke hvor mange komler Bestyrerinnen laget, men alt gikk med. Og som alltid, alt av stekt bacon, kålrabistappe og grønsaker for også. Jeg tror likevel at det var akkurat nok. Godt beregnet – av Bestyrerinnen.

Det kom 30 stykker i retning fra Sandvatn på tirsdagen. Vi viste at alle sengene som kunne bestilles, var bestilt og at det ville komme folk, men 30....

Det var en klasse fra Sola videregående som var på tur. De hadde heldigvis fått beskjed om at hovedhytta var ute av drift, og fått ordnet seg. Det hadde blitt litt kaos med 38 på annekset. Der er det plass til 22-23 stykker til vanlig. Det hadde muligens gått med 16 stykker liggende på madrass i stua. Heldigvis ble det ikke nødvendig å prøve.
Det kom også to karer springende forbi. De hadde startet i Hunnedalen og skulle til Mån. Inn til Blåfjellenden hadde de brukt en time, noe som er god tid, og de regnet med tre og en halv time totalt.

I tillegg til nye vinduer, ble det laget nye terrasser både rundt den gamle hytta og ved annekset. Disse vil antakelig bli flittig brukt om bare sola viser seg og temperaturen kommer over ti grader. Det er også kommet ny dør i skuten.
Noe som antakelig vil bli lagt merke til og muligens brukt, er takrenna over skuten som samler opp regnvann. Vi satte bøtta under utløpet og den ble full på noen få minutter. Det kom vann i hytta omtrent uten bæring.

I skuten er det kommet skohyller og inne i stua har trappa opp til hemsen fått rekkverk. Nå mangler det bare å pusse opp gulvene, så er hytta omtrent så god som ny.

Nå er hytta i god stand og det vil være nok ved til vinteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar