09.08.2021

August, med både vind og regn på Blåfjellenden

En skikkelig fin tid for fjelltur. 

Det ble ganske livlig på Blåfjellenden denne gangen. En familie fra Bjerkreim kom fra Sandvatn, på sin årlige fjelltur. To småjenter og to mellomstore gutter + to par foreldre. En glad gjeng, og som tok turen som ferie. En flott ferie til og med.

De hadde startet fra Lortabu, og hatt en overnatting på Sandvatn, og skulle ligge en natt på Blåfjellenden før de skulle gå tilbake til Hunnedalen. For å få orden på logistikken, hadde de en bil på Lortabu og en bil på Høgaleitet.

Gjengen tok inn på hovedhytta og ble alene der. Det kom et tysk par opp fra Eikeskog. De hadde brukt over ti timer opp Fidjadalen. Med start klokka et var det først inne på hytta noe før 11.

Egentlig hadde de bestilt rom på hovedhytta, men siden de andre der hadde gått til sengs og hytta var mørk, kom de bort til meg. Det tok jo selvsagt litt tid før de var klar til å gå til ro. For meg var dette ikke noe problem.

Nå vet jeg ikke på hvilket rom dette paret fra Tyskland hadde bestilt sengeplass, men i bestillings-system har Blåfjellenden fått rom 6 – 7 og 8. Og disse rommene finnes ikke. Noen burde ordne opp, men på tross av flere meldinger, finnes fortsatt rommene i systemet.

Skulle noen bestille disse rommene, er det muligens enklest å ta inn på en av hemsene. Da blir det madrass på gulvet, men normalt betyr det lite. Som nevnt finnes ikke rom 6,7 og 8, så bestill seng på andre rom.

Den siste tiden har jeg truffet en god del folk med fiskestenger i sekken. Denne gang kom det også en gjeng som hadde ligget i telt oppe ved Jomfruvatnet. Og fisket – uten hell. Nå kan det godt være fisk der, men jeg har ikke helt kontroll på dette. Det som er sikker, er at det finnes fisk i elva fra Blåstøldalen. Gutten på 14 fikk fisk nedenfor Blåfjellenden.

Vanligvis er det behov for litt rydding og ikke minst gulvvask. Det virker som om ikke alle er klar over at det skal vaskes. Mange bare bruker kost og feier over gulvet før de forlater hytta. Den siste tiden har det imidlertid vært hyttevakter, og de har sørget for at begge hyttene har vært både rene og ryddige. Nå er det slutt på hyttevaktene, så nå får gjestene selv ordne gulvvask.

Vi er i august, og det nærmer seg høst. Det kan alt merkes at kveldene blir lengre og dagslyset forsvinner tidligere. Det var ikke behov for å fyre i ovnen, men vi måtte tenne noen stearinlys litt sent på kvelden. Dagene blir fort kortere, og natte mørket sniker seg inn tidligere og tidligere. Det er på tide å sjekke om hodelykten lyser – og legge den klar i sekken.

Fortsatt er det restriksjoner på hvor mange som kan ta inn på hytta. Alle må forhåndsbestille plass. Selv om det er både bestilt plass og betalt for denne, så må alle også skrive seg inn i protokollen. En god del lar være, og disse overnattingene blir derfor ikke registrert. I tillegg er det en «sikkerhet» om noe skulle skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar