21.10.2013

Nybegynnere og grøtekspert

Med hodelykt til hytta og godlukt fra kjøkkenetmorgenen etter.

Høsten er tydeligvis tiden for å starte å gå i heia. Både denne uken og forrige uke var det noen som var ute på sin første tur. Så lenge været er som i disse helgene er det problemfritt. OM ikke mørket kommer på.
Og finne fram i mørket fikk jenten som kom inn rundt ½ 9 erfare. De hadde startet litt sent fra Hunnedalen, og blitt spurt om de virkelig skulle inn til hytta. Med hodelykter gikk det greit.
Jeg må innrømme at jeg var litt imponert over at de fant fram i mørket på en ukjent sti –første gangen de er på en skikkelig fjelltur.
Men som de sa: de måtte gå tilbake å finne stien noen ganger.  Til forskjell for en del andre som bare buser på – lengre ut i myra. Som nesten alle andre på sin første tur til Blåfjellenden, det er en lengre og tyngre tur enn ventet. Spesielt bakken ned til hytta tar ofte på kreftene og knærne.
Jentene var greie å ha med å gjøre. Vi fikk en koselig kveld i peiskroken. Det ble diskutert løst og fast, og spennvidden i praten var stor.
Etter en lang tur og så varmen i peiskroken, det ble en tidlig kveld.


Nå var jeg ikke alene med disse jentene, det kom også en enslig jente gående. Vi hadde vært på Blåfjellenden sammen tidligere.
 Hun kunne det meste om ernæring og trening, men mente selv at det var grøt hun kunne.  Nå er nettopp havregrøt en gjenganger til frokost på hyttene. Skulle noen ha interesse av å lære mer om, ja  grøt altså, så vil jeg anbefale å ta en titt på bloggen : http://chassi.blogspot.no/
Jeg spiser gjerne grøt selv også, men ikke på hyttene – jeg tenker oppvask. Men havregrøt med kakao luktet skikkelig godt. Se oppskriften og  ”brukerveiledning” : http://chassi.blogspot.no/2012/10/happy-porridge-party-day.html
60 gram havregryn
1 stor ss kakao
1 scoop proteinpulver
1/2 ts salt
Noen dråper stevia
1 ts chiafrø

2 kommentarer:

 1. Ha ha ha, jeg ler meg ihjel! Takk for den. Du skal få kakaogrøt neste gang. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser fram til det.
   ellers er innlegget lest av en del folk, mer en vanlig...

   Slett