06.06.2016

Mye folk til nå på Blåfjellenden, men få denne helga.


En god start på sesongen?

Til nå, denne våren, har Blåfjellenden hatt godt besøk. Det kan virke som om flere har tatt på tur tidlig. Besøket har vært godt, men…
Snøen kan ha vært en hindring, men bare i løpet av en uke har det minket kraftig, og nå er det bare noen gode fenner igjen oppe i høyden.
Denne helga var det ikke mange folk.
Det hadde vært folk i uka. Jeg traff en hel gjeng på parkeringsplassen. De hadde tatt turen fra Flørli til Blåfjellenden, og var antakelig de første på denne stien i sommersesongen. De kunne melde om snø. Og hadde gått litt utenom stien ett stykke
Nå var det vanskelig å komme opp til Hunnedalen på fredag på grunn av raset. De fleste som kommer på fredagen går normalt fra Hunnedalen – det er litt langt å gå fra andre plasser – etter arbeid.
Jeg var alene på hytta. Kjekt det, men det burde liksom ha kommet folk. Været kan i hvert fall ikke ha hindret folk fra å gå på tur. Det var sol over hele fjøla.
Nå kom det et par – sent. De la seg i telt rett utenfor hytta. Jeg ble litt overrasket over å se et telt på morgenen. Det var ikke oppe da jeg gikk og la meg kvelden før….
Lørdagen ble brukt til småjobber på hytta. Det kom et par fra Flørli, som ville ned i Fidjadalen og ligge i telt. De kunne melde om fortsatt snø i øverst, men at den høyst sannsynlig vil forsvinne fort med den varmen vi nå har.
Sent ettermiddag kom det 5 nederlandske gutter. Med store sekker – telt og greier. De tok inn på hytta. Antakelig for første gang på en ubetjent turistforeningshytte. En ting er sikkert – de kjente til bruken av gass langt bedre enn norsk ungdom.
I åttetiden kom det et par fra Hunnedalen og la seg inn på annekset. De ville ned Fidjadalen dagen etter.
Sent på kvelden kom det to kjekke jenter opp dalen. De hadde planer om å gå over til Brådlandsdalen og ned til Brådland. Det ble en endring av planene – de tok tilbake ned dalen.
Vi fikk en hyggelig prat på kvelden, og fant selvsagt felles kjente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar